Bulgarias viner

         

Linker

Vinsmaking


  Historiske og arkeologiske studier av området som i dag er Bulgaria, tyder på at dette kan være det første stedet det ble produsert vin. Det samme området gjør krav på å stå for den første vinlov som kom i år 200 e. kr. I perioden under Chan Krum (802 - 814 e. kr.) kom den første loven som forbød vinproduksjon. Vinkjelleren kan også være en Bulgarsk oppfinnelse, Bulgarske klosterordner er de første dokumenterte tilfeller av lagring av vin i kjølige hvelv under jorden.

Vinens tradisjoner strekker seg videre gjennom middelalderen, og under det Ottomanske riket i Bulgaria. Etter frigjøringen fra det Ottomanske rike, blomstret vinproduksjonen opp. Den økonomiske fremgangen etter frigjøringen la fundamentet for Bulgarsk vinteknologi. Det ble etablert flere vinbedrifter som for eksempel Sjarovi Brothers. I det store og hele fulgte Bulgaria tradisjonene for sør- og østeuropeisk vinproduksjon, og laget lette viner ment for å konsumeres umiddelbart.

I 1980-årene åpnet Vinprom, det statlig eide vinselskapet, sakte opp for eksport av vin til de vestlige markeder. Etter dette har Bulgarsk vin blitt mer populært, og har skapt sin egen nisje i det vestlige og internasjonale markedet.

 Her er en del linker til Bulgarske vinprodusenter