Velkommen til vår norske informasjonsside om Bulgaria. Denne internettsiden er ment som et nyttig verktøy for den som ønsker å reise til Bulgaria og vil vite mer om landet. 

Med sin varierte natur og klimaforhold kan Bulgaria by på opplevelser fra flotte  fjell og skogsområder til store sletteområder og lange fine sandstrender ved Svartehavet.Bulgaria har en lang og interessant historie. Landet er kjent for sine mange klostre og kan også vise frem ting som romerske amfier og den UNESCO-vernede byen Nessebar.


Den russiske kirke i Sofia

Bulgaria har i de senere årene hatt en rivende utvikling av turistindustrien og nye hotell og reiselivskomplekser bygges i stor stil. 

En av grunnene er nok at Bulgaria er et av de rimeligste ferieland i Europa. Her strekker feriekassen virkelig langt. For reisende fra Norge går det direkte fly fra stadig flere byer til feriestedene ved Svartehavet. 

Turismen er i dag stort sett basert rundt de to kystbyene Varna og Burgas som har internasjonale flyplasser. Men det finnes for oss fortsatt en del "uoppdagede" perler nedover hele Svartehavskysten.

Mer overraskende for oss her i Norge er at i tillegg til den tradisjonelle turismen ved Svartehavskysten er Bulgaria i ferd med å bli et anerkjent turistmål for ski interesserte. Landet har flotte fjellområder og blir stadig mer utbygd for vinterturisme. Særlig har engelske turister fått øynene opp for Bulgaria som ferieland både om vinteren og sommeren.

Bulgaria har som de fleste østeuropeiske landene orientert seg mot det øvrige Europa, og landet ble EU-medlem i 2007. En annen stor historisk overgang er at i 2004 ble Bulgaria  medlem av NATO.

Vi håper du har glede og nytte av våre nettsider!


Halvard Dahle
VisitBulgaria.no


Rila klosteret